Lajme nga Komisioni Evropian - DG Competition
Antitrust: Komisioni gjobit Coroos dhe Groupe CECAB me 31.6 milionë euro për pjesëmarrjen në kartelin e perimeve të konservuara
Komisioni Evropian ka gjobitur Coroos dhe Groupe CECAB me një shumë prej 31 647 000 euro për shkeljen e rregullave antitrust të BE-së. Bonduelle nuk u gjobit pasi i zbuloi Komisionit ekzistencën e kartelit. Komisioni ka zbuluar se Bonduelle, Coroos dhe Groupe CECAB morën pjesë për më shumë 13 vjet në një kartel për furnizimin e disa lloje perimesh të konservuara për shitësit me pakicë dhe/ose kompanitë e shërbimeve ushqimore në Zonën Ekonomike Evropiane (EEA). Të tre kompanitë pranuan përfshirjen e tyre në kartel dhe ranë dakort për të zgjidhur çështjen.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_19_5911