Lajme nga Komisioni Evropian - DG Competition
Antitrust: Komisioni hap hetime për një bashkëpunim të mundshëm nga dy shitës francezë me pakicë në një aleancë blerjeje
Komisioni Evropian ka hapur një hetim zyrtar antitrust për të vlerësuar nëse dy grupe franceze të shitësve me pakicë, Casino Guichard-Perrachon (i njohur si ‘Casino’) dhe Les Mousquetaires (i njohur si ‘Intermarcheʹ’), kanë koordinuar sjelljen e tyre në treg duke shkelur rregullat e konkurrencës në BE.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_19_6216